Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 925°
(στη σημερινή γλώσσα ο άργυρος λέγεται ασήμι)
ΓΑΜΟΣ: Το ασήμι συμβολίζει την πολυτιμότητα και την αντοχή της αγάπης στον χρόνο.
ΓΕΝΝΗΣΗ-ΒΑΠΤΙΣΗ: Το ασήμωμα είναι ελληνική παράδοση και προέρχεται από το Βυζάντιο. Συμβολίζει την υγεία και ευημερία πού επιθυμούμε για τα παιδιά μας.
ΓΙΟΡΤΗ: Το ασημένιο δώρο συμβολίζει την διαχρονικότητα των αγαθών αισθημάτων μας προς αυτόν, που το χαρίζουμε. Η χρησιμοποίηση ενός ασημένιου αντικειμένου στο τραπέζι μας, είτε σε επαγγελματικό γεύμα, είτε σε οικογενειακό, τιμά τους καλεσμένους μας και δείχνει την μοναδικότητα και πολυτιμότητα της στιγμής.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Ένα ασημένιο αντικείμενο χαραγμένο θα θυμίζει για πάντα ότι το μυαλό μας μπορεί να ξεχάσει.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Τα ασημένια αντικείμενα σε συνδιασμό με κρύσταλλο ή γυαλί αντανακλούν φώς και δίνουν χαρούμενη αίσθηση στο χώρο.
ΧΡΗΣΗ: Τα ασημένια αντικείμενα δεν επηρεάζουν το φαγητό που τοποθετούμε σε αυτά και εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων. Ο καθαρισμός τους γίνεται εύκολα και απλά, όπως των γυαλικών.
ΤΥΧΗ: Στη μυστικιστική παράδοση των λαών, ο άργυρος συνδέεται με την σελήνη και εν συνεχεία με την “θηλυκή” πλευρά των πραγμάτων, την πιο συναισθηματική, πιο αινιγματική και πιο μαγική. Ο άργυρος , σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση φέρνει τύχη και διώχνει τα κακά πνεύματα γι' αυτό φτιάχνανε πάντα μόνο ασημένια γούρια.
ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μπορεί φυσικές καταστροφές να εξαφάνισαν πολιτισμούς, όμως όπου βρέθηκαν ασημένια αντικείμενα ή κοσμήματα πιστοποίησαν με τον πιο θεαματικό τρόπο την ύπαρξη τους. Η χρήση του αργύρου στην καθημερινή ζωή, με την μορφή χρηστικών, διακοσμητικών αντικειμένων και κοσμημάτων προσδιόρισε τους πολιτισμούς και τους κατέταξε στην ιστορία (Μηνωικός, Μυκηναϊκός, Κυκλαδίτικος, Μακεδονικός, Βυζαντινός πολιτισμός). Τα εκκλησιαστικά είδη κατασκευάζονταν πάντα, σχεδόν αποκλειστικά από άργυρο. Μήπως η κατάργηση της χρήσης ασημένιων αντικειμένων στη ζωή μας, ελέῳ μινιμαλισμού, δείξει στο μέλλον την πνευματική και ηθική φτώχεια της εποχής μας;